Volgens The Information is Google bezig met het ontwikkelen van een gamestreamingdienst, die werkt met de Chromecast of een eigen gameconsole. Google’s nieuwe gamingdienst met de codenaam Yeti moet het mogelijk maken om games rechtstreeks te streamen in plaats van downloads of fysieke media te gebruiken.Volgens de bron zou Google enkele jaren geleden al hebben overwogen om een Android-gameconsole voor de tv te ontwikkelen. Google zou echter tegen de nodige technische uitdagingen zijn aangelopen. Zo is een snelle communicatie tussen servers en de spelers vereist om veel data heen en weer te sturen. Hierdoor was het niet mogelijk om dezelfde ervaring aan te bieden als een traditionele console.

Tegenwoordig hebben consumenten echter snellere verbindingen en zijn er meer lokale datacenters beschikbaar. Hierdoor zijn vertragingen bij streams een minder groot probleem geworden. Dit blijkt onder andere uit de PlayStation Now-streamingdienst, waarbij klanten voor € 16,99 per maand meer dan 450 spellen kunnen spelen zonder deze te hoeven downloaden. Alles werkt via de internetverbinding.

Naast Google hebben Nvidia en Microsoft ook al aangekondigd aan een vergelijkbare dienst te werken. De dienst van Google zal gebruik maken van cloudservers om games via het internet naar het beeldscherm van de gebruiker te verzenden. Yeti komt onder andere naar de Chromecast, maar Google heeft ook tests gedaan met een eigen gameconsole en een controller. Google is al in gesprek met gameontwikkelaars, maar het is nog onduidelijk welke spellen zullen worden aangeboden.

via [techtastic]