Branding is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Het gaat niet alleen om het creëren van een herkenbaar logo en een pakkende slogan, maar ook om het vertalen van je merkwaarden naar alle aspecten van je bedrijf. Een effectieve manier om je branding te vergroten is door het creëren van een consistente en herkenbare uitstraling op je kantoor. In dit artikel delen we 7 tips om de branding op je kantoor te vergroten, inclusief het bedrukken van muismatten en het belang van kantoorinrichting.

Creëer een visueel aantrekkelijke entree

De entree van je kantoor is het eerste wat bezoekers zien en het is daarom belangrijk om hier meteen een goede indruk te maken. Zorg ervoor dat je logo duidelijk zichtbaar is bij de ingang en kies voor kleuren en materialen die passen bij je merkidentiteit. Denk bijvoorbeeld aan een op maat gemaakte logo met de slogan van het bedrijf bij de entree, die meteen de aandacht trekt.Gebruik je merk kleuren in de kantoorinrichting

Kleuren spelen een belangrijke rol in branding en kunnen de perceptie van je merk beïnvloeden. Zorg ervoor dat de kleuren van je merk terugkomen in de kantoorinrichting. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van gekleurde meubels, accessoires of wanddecoratie. Hierdoor creëer je een kantoor die volledig past bij de uitstraling van het bedrijf, zonder dat je per se het logo hoeft te gebruiken.

Laat je merkwaarden terugkomen in de inrichting

Je merkwaarden zijn de kernwaarden die je bedrijf vertegenwoordigt. Integreer deze waarden in de kantoorinrichting. Als je bijvoorbeeld duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, kies dan voor meubels en accessoires gemaakt van gerecyclede materialen. Dit laat niet alleen zien waar je bedrijf voor staat, maar het creëert ook een inspirerende werkomgeving voor je medewerkers.

Bedruk muismatten met je logo en slogan

Muismatten zijn een veelgebruikt kantoorartikel en bieden een uitstekende mogelijkheid om je branding te vergroten. Laat muismatten bedrukken met je logo en slogan en deel ze uit aan je medewerkers en klanten. Op deze manier wordt je merk en de waarde van je bedrijf elke keer dat de muismat wordt gebruikt, in beeld gebracht. Het is een eenvoudige en effectieve manier om je branding te verspreiden. Daarnaast kan bijvoorbeeld het maken van een branded computer achtergrond met het logo, de visie en waarde van het bedrijf ook een goed idee om de waarde van het bedrijf met je medewerkers te communiceren. 

Zorg voor consistente branding in alle ruimtes

Een consistente branding is essentieel om herkenbaarheid te creëren. Zorg ervoor dat je merk consistent wordt doorgevoerd in alle ruimtes van je kantoor. Dit betekent dat je logo, kleuren en merkwaarden zichtbaar zijn in zowel de vergaderzalen als de kantine en de ontvangstruimte. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar versterkt ook je merkidentiteit.

Personaliseer de werkplekken

Geef je medewerkers de mogelijkheid om hun werkplek te personaliseren. Dit kan door het gebruik van persoonlijke foto’s, planten of andere items die passen bij de persoonlijke smaak van de medewerker. Het personaliseren van de werkplekken zorgt voor een betrokken en tevreden werkomgeving. Daarnaast kan het ook dienen als een manier om je merkwaarden te tonen, bijvoorbeeld door het plaatsen van inspirerende quotes of afbeeldingen die de kernwaarden van je bedrijf weergeven.