De website 9to5Google heeft een tijdje een prototype van de Pixelbook Go in handen gehad. Google zal de nieuwe Pixelbook waarschijnlijk op 15 oktober officieel introduceren, maar dankzij de hands-on zijn vrijwel alle details al bekend.Een aantal dingen vallen op. Zo bestaat de onderkant van de Pixelbook Go uit een geribbelde kunststof. De prototype heeft de kleur “Not Pink”. Aan de bovenkant zien we een vreemde logo, maar volgens de bron is dit een placeholder waar uiteindelijk het “G” logo van Google zal worden geplaatst. Naast het toetsenbord zien we nog twee speakers.

Intern beschikt de Pixelbook Go onder andere over een Core m3, i5 of i7 van Intel, 8GB of 16GB werkgeheugen en 64, 128 of 256 GB opslagruimte. Het scherm is 13,3-inch groot, is aanraakgevoel en heeft een 16:9-beeldverhouding. Boven het scherm vinden we een 2 megapixel camera die 1080p-video kan opnemen met 60fps. Daarnaast zijn twee microfoons aanwezig die je kunt gebruiken voor onder andere de Google Assistent. Aan de buitenkant vinden we twee usb c-poorten en een 3.5mm koptelefoonaansluiting.

Google zal de Pixelbook Go waarschijnlijk op 15 oktober tijdens het Made by Google-evenement introduceren. We krijgen dan ook de Pixel 4-smartphones te zien.

via [hardware.info]