Twitter zal later deze week een nieuwe update uitbrengen voor iOS. Toestellen die draaien op iOS 9 en lager ontvangen deze update echter niet. Ook volgende updates worden niet meer uitgebracht voor oudere iOS-versies.iOS 9 is ondertussen al enkele jaren oud. Twitter heeft daarom besloten de nieuwste updates niet meer uit te brengen voor deze versie van het besturingssysteem. Twitter-gebruikers met een iPhone of iPad die draait op iOS 9 of lager moeten het voortaan dus doen met de huidige versie van Twitter.

Het is overigens niet heel gek dat Twitter stopt met het ondersteunen van oudere iOS-versies. Door zich alleen te focussen op de nieuwste iOS-versies kunnen ontwikkelaars namelijk sneller updates uitbrengen. Ook is de groep gebruikers met iOS 9 of lager erg klein ten opzichte van gebruikers met iOS 10 of hoger. Diensten als Snapchat en LinkedIn brengen al langer alleen updates uit voor iOS 10 en hoger.

Toestellen die nog draaien op een verouderde versie van iOS zijn de iPhone 4s, iPad 2, de originele iPad mini en de vijfde generaties van de iPod touch.

via [techpulse]