DJI heeft twee nieuwe drones geïntroduceerd. Het gaat om de Mavic 2 Pro met een ingebouwde Hasselblad-camera en de Magic 2 Zoom met een camera die 2x optisch kan inzoomen.De Chinese fabrikant DJI heeft twee nieuwe opvouwbare drones geïntroduceerd. De Mavic 2 Pro en Zoom beschikken beide een 4K-camera met gymbal voor de stabilisatie. Dankzij het aangepaste ontwerp is het mogelijk om 72 kilometer per uur te vliegen. Je kunt ongeveer 31 minuten vliegen op één acculading. Beide drones hebben tien sensoren aan boord om objecten te ontwijken of juist te volgen.

De Mavic 2 Pro is met een adviesprijs van 1449 euro de duurste van de twee. De camera van deze drone heeft een een 1 inch cmos-sensor van de Zweedse fabrikant Hasselblad. Met de camera kun je 20 megapixel foto’s maken en 4K HDR-video’s opnemen.

De Mavic 2 Zoom kost 1249 euro en heeft een 1/2,3 inch cmos-sensor met twee keer optische zoom. Foto’s hebben een formaat van 12 megapixels. Ook is het mogelijk om 9 foto’s samen te voegen om een foto van 48 megapixels te creëren.