Microsoft heeft een nieuw product voor in de Surface-serie aangekondigd. De Surface Neo beschikt over twee 9-inch schermen en een aangepaste versie van Windows, en is te gebruiken in combinatie met een klein toetsenbord en een stylus.De Microsoft Surface Neo heeft twee LCD-schermen met daartussen een scharnier die 360 graden kan worden uitgeklapt. Beide schermen zijn slechts 5,6mm dik en hebben een 4:3-beeldverhouding. Samen vormen de twee 9-inch schermen een 13-inch scherm. Op één van de twee schermen kun je een compact Bluetooth toetsenbord plaatsen. Het onderliggende scherm kun je gebruiken als trackpad of als tweede scherm voor extra toetsenbordopties. Het toetsenbord kun je aan de achterkant monteren via magneten. Hier kun je ook een dunne stylus plaatsen.

Het apparaat draait op een aangepaste versie van Windows, genaamd Windows 10X. Dit besturingssysteem is geoptimaliseerd voor apparaten met twee schermen, zodat je eenvoudig verschillende programma’s op verschillende schermen kunt tonen. Je kunt de Surface Neo gebruiken in een leesmodus, laptopstand of staand.

We hebben nog niet alle details over de interne specificaties, maar weten wel dat de Surface Neo beschikt over Intel Lakefield-socs. De Microsoft Surface Neo verschijnt voor het einde van 2020 op de markt voor een nog onbekende adviesprijs.

via [tweakers]