Uit een verslag van Vice Motherboard blijkt dat Microsoft meeluisterde met de onbedoelde audio-opnames van Xbox-gebruikers. Het was al duidelijk dat de Xbox audio opneemt, maar dit gold niet voor onbewuste opnames.Een freelancer die heeft gewerkt bij Microsoft heeft het volgende gezegd tegenover Vice Motherboard. “De meeste Xbox-gerelateerde zaken die ik mij kan herinneren gedaan te hebben waren overduidelijk onbedoelde activaties waarin spelers Cortana ‘nee’ vertelde omdat ze midden in een game waren en gewoon aan het converseren waren met hun medespelers.” Het was dus niet de bedoeling om de spraakassistent te gebruiken, maar Cortana werd onbedoeld toch geactiveerd terwijl de spelers persoonlijke gesprekken voerden.

Microsoft heeft gereageerd en aangegeven dat het bedrijf een aantal maanden geleden al is gestopt met het luisteren naar audio-opnames via de Xbox. “Wij zijn een aantal maanden geleden opgehouden met het beluisteren van audio-opnames die gemaakt zijn door de Xbox om onze producten te verbeteren. Wij vonden dat dit niet meer nodig was en hebben geen plannen om dit in de toekomst weer op te starten.” “Van tijd tot tijd luisteren wij wel naar een aantal opnames die gestuurd worden van Xbox-gebruiker naar Xbox-gebruiker als er meldingen zijn dat deze onze servicevoorwaarden schenden. Dit doen wij om de Xbox-gemeenschap veilig te houden en is duidelijk aangegeven in de Xbox-servicevoorwaarden.

Microsoft heeft de privacyverklaring aangepast om de gebruiker meer duidelijkheid te bieden. Microsoft heeft ook gezegd dat ze altijd de gebruikers toestemming vragen voor het verzamelen van audiodata en dat zij vereisen dat de verwerking van deze gegevens aan de hoogste privacynormen in de wet worden gehouden.

via [gamer]