DJI heeft een actiecamera aangekondigd die moet gaan concurreren met de actiecamera’s van Gopro. De Osmo Action Camera is een waterdichte camera die 4K-beelden met 60fps kan opnemen.De Gopro Hero 7 heeft er een concurrent bij gekregen, genaamd Osmo Action Camera. De camera van DJI kan net als de Hero 7 in 4k-resolutie opnemen met 60fps. Ook is de camera uitgerust met digitale beeldstabilisatie, genaamd RockSteady. Aan de achterkant vinden we een kleurenscherm, maar de camera heeft aan de voorkant nog een extra kleurenscherm met een afmeting van 1,4-inch. Dit scherm is ideal voor vloggers of sporters die zichzelf willen filmen.

Met RockSteady ingeschakeld kan de camera 93 minutes lang 4K-beelden met 30fps opnemen. Wanneer je filmt in 1080p-resolutie en de beeldstabilisatie niet ingeschakeld is, dan gaat de accu 135 minuten mee. Het is daarnaast ook mogelijk om 1080p-beelden met 240fps op te nemen, zodat je de beelden in slow-motion kunt afspelen. De camera is waterdicht tot 11 meter diepte, maar je kunt een onderwater case aanschaffen die de camera waterdicht maakt tot een diepte van 60 meter.

Ook is het mogelijk om via een 3,5mm-aansluiting een externe microfoon aan te sluiten. In de doos van de Osmo Action Camera vinden gebruikers nd-, onderwater- en polarisatiefilters, die op de lens kunnen worden gemonteerd. De camera is ook uitgerust met bluetooth en wifi, hierdoor is het mogelijk om de camera te bedienen met je smartphone via de DJI Mimo-app.

De Osmo Action Camera krijgt een adviesprijs mee van 379 euro en is vanaf 22 mei verkrijgbaar.

via [tweakers]