DJI heeft een nieuwe camera voor in de Osmo Action-serie aangekondigd. De DJI Osmo Action 3 heeft zowel aan de achterkant als aan de voorkant een touchscreen en heeft ruimte voor een grotere accu. De actiecamera krijgt een adviesprijs mee van 359 euro.

Het ontwerp van de Osmo Action 3 wijkt af van de Action 2 en lijkt nu weer op de originele Osmo Action. Zonder extra waterdichte behuizing is de Osmo Action 3 nu waterdicht tot 16 meter. Ook heeft de behuizing nu een ingebouwd systeem om de camera aan te sluiten aan bijvoorbeeld een helmmount of selfie-stick.De camera maakt gebruik van een 1/1,7″-sensor met een beeldhoek van 155 graden. Er is ondersteuning voor 4K-resolutie met 120fps en elektrische beeldstabilisatie RockSteady 3.0 zorgt ervoor dat de beelden stabiel blijven. Daarnaast geeft de Osmo Action 3 volgens DJI een “verbeterd hittemanagementsysteem waarmee continue opnames in 4k60 mogelijk zijn tot de accu leeg is”. De accu heeft nu een capaciteit van 1770mAh, die opnames tot 160 minuten mogelijk maakt met 1080p/30 en zonder elektrische beeldstabilisatie.

De Standard Combo van de Osmo Action 3 kost 359 euro. Deze combo bevat een Extreme Battery van 1770mAh, een Horizontal-Vertical Protective Frame-behuizing, een quick-release-vatting en een Adhesive Base Kit.

via [tweakers]