HP heeft drie nieuwe laptops voor in de ProBook-lijn aangekondigd. De ProBook 400 G6-serie bestaat uit de ProBook 430 G6, de ProBook 440 G6 en de ProBook 450 G6.De nieuwe ProBooks beschikken over een zilveren aluminium behuizing met dunnere schermranden en een scharnier die je nu 180 graden kunt openklappen. HP heeft nog niet alle specificaties bekendgemaakt, maar we weten al wel dat consumenten kunnen kiezen uit Intel Whiskey Lake of AMD Ryzen Pro-cpu’s. De accu kan dankzij ProBooks HP’s Fast Charge in een half uur 50 procent worden opgeladen en de ProBook G6-serie is leverbaar met een 4g lte-modem. Voor de beveiliging heeft HP de vierde generatie BIOSphere-firmware geïnstalleerd.

Ook is er een overzicht van de specificaties van de ProBook 440 G6 opgedoken. Deze laptop heeft drie usb type-a poorten waarvan twee usb 3.1, een usb-c-poort, een ethernetaansluiting en een hdmi-output. Intern vinden we een 8e generatie Intel Core i3, i5 of i7 met maximaal 32GB werkgeheugen en een MX130 van Nvidia met 2GB vram.

De ProBook 400 G6-laptops zijn vanaf eind december in Nederland verkrijgbaar met een vanaf adviesprijs van 715 euro. Er komen ook uitvoeringen met een touchscreen op de markt.

via [hardware.info]