Sony heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bedrijf heeft namelijk 100 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Sony heeft hier 5 jaar en 7 maanden over gedaan.De Sony PlayStation 4 is de enige console die in zo’n korte tijd 100 miljoen keer over de toonbank is gegaan. De PlayStation 2 en de Nintendo Wii zijn ook 100 miljoen keer verkocht, maar hebben hier iets langer over gedaan. De afgelopen drie maanden ging de PS4 console 3,2 miljoen keer over de toonbank.

De verkoopcijfers van de PS4 lopen elk kwartaal wat terug en de verkoop zal de komende tijd alleen maar verder afnemen, aangezien Sony momenteel werkt aan de PlayStation 5. De nieuwe console zal waarschijnlijk in 2020 op de markt verschijnen.

Sony heeft ook bekendgemaakt dat meer dan de helft van de verkochte games nu uit digitale downloads bestaat. In het afgelopen kwartaal waren digitale downloads goed voor 53 procent van de verkochte games. Een jaar geleden was dit nog 43 procent. In totaal verkocht Sony het afgelopen kwartaal 42,9 miljoen games. Daarnaast heeft Sony 36,2 miljoen betalende PlayStation Plus-leden.

via [tweakers]