In een video en op computer gegenereerde afbeeldingen is volgens de bron die verantwoordelijk is voor de beelden de aankomende iPad Pro te zien. De beelden zijn gebaseerd op eerder gelekte ontwerp bestanden.De 3D-afbeeldingen zijn gemaakt door technologiejournalist Steve Hemmerstoffer. Hij schrijft op Twitter dat hij niet kan bevestigen dat de beelden voor 100 procent kloppen, maar dat er een goede kans is dat de nieuwe iPad Pro van 12,9-inch er zo uit komt te zien.

We zien op de beelden een iPad met wat hoekigere beelden en een scherm met zeer dunne schermranden. Aan de bovenkant zitten sensoren voor gezichtsherkenning. Volgens de lekker zit er aan de onderkant een toetsenbordconnector, waardoor een toetsenbord alleen in de verticale schermpositie verbonden kan worden. Apple zou hiervoor gekozen hebben omdat de gezichtsherkenning alleen in deze positie werkt. De journalist Mark Gurman van Bloomberg beweerde eerder echter dat de gezichtsherkenning zowel horizontaal als verticaal moet werken.

Apple zal naar verwachting op 12 september drie nieuwe iPhones presenteren. Het is onduidelijk of dan ook gelijk de nieuwe iPad Pro getoond zal worden.

via [nu.nl]