Afgelopen zondag lanceerde SpaceX een ultrageheime spionagesatelliet voor de Amerikaanse overheid. Volgens verschillende media is de Falcon 9-raket van SpaceX er echter niet in geslaagd om de satelliet in een baan om de aarde te brengen.De geheime missie kreeg de codenaam Zuma mee en zou miljarden dollars hebben gekost. Wat voor satelliet SpaceX precies aan boord had is niet bekend, omdat het om een uiterst geheime missie ging. Wel weten we dat de satelliet is gebouwd door defensiebedrijf Northrop Grumman. Volgens het laatste nieuws is de satelliet door een mankement niet goed los gekomen van de raket, en hierdoor nooit in een baan om de aarde geraakt. Dit zou betekenen dat de satelliet is opgebrand in de atmosfeer of terug op aarde is neergestort.

Falcon 9
De Falcon 9 is een opmerkelijke raket van SpaceX. In tegenstelling tot andere raketten is de Falcon 9 namelijk in staat om weer te landen. Hierdoor is het mogelijk om de raket opnieuw te gebruiken en de prijs van de lancering te verlagen. SpaceX verwacht in 2018 meer dan 25 lanceringen uit te voeren, waaronder bemande vluchten richting het Internationaal Ruimtestation ISS.

SpaceX werkt ook aan een nieuwe generatie raket, genaamd Falcon Heavy. De Falcon Heavy is de opvolger van de Falcon 9 en is drie keer zo krachtig. De Falcon Heavy heeft 27 straalmotoren.

via [tijd]