SpaceX was eerder van plan om al dit jaar de eerste twee toeristen de ruimte in te schieten voor een ruimtereis rond de maan. Deze trip is echter uitgesteld. Een nieuwe datum heeft het Amerikaanse bedrijf nog niet gegeven.Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk gaf vorig jaar aan dat ze voor het einde van 2018 de eerste toeristen naar de maan wilden sturen. Dit plan bleek echter iets te ambitieus. Dit jaar zal er geen vlucht meer komen en hoogstwaarschijnlijk gaat het volgend jaar ook nog niet lukken. Wanneer dan wel de bedoeling is heeft SpaceX nog niet aangegeven.

Een woordvoerder heeft tegenover The Wall Street Journal aangegeven dat de ruimtereis er wel aankomt. “SpaceX is nog altijd van plan om mensen rond de maan te laten vliegen want er is groeiende interesse van veel klanten.” Wie de toeristen zijn is onduidelijk, maar het zou gaan om twee rijke individuen die zichzelf hadden aangeboden bij SpaceX.

Geheel onverwachts kwam de uitstel van de maanreis niet, aangezien we wisten dat de deadline wel erg moeilijk haalbaar zou zijn. Ook heeft SpaceX nog nooit een bemande ruimtereis uitgevoerd. SpaceX is erg succesvol met bevoorradingsmissies naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) en het lanceren van satellieten, maar vluchten met astronauten heeft SpaceX nog niet uitgevoerd. SpaceX lanceerde begin dit jaar met succes de Falcon Heavy, de krachtigste raket ter wereld.

via [tijd.be]