SpaceX heeft de onbemande testvlucht met de SpaceX Crew Dragon-capsule opnieuw uitgesteld. Ditmaal tot januari 2019. Bemande vluchten staan nu ingepland in de tweede helft van april 2019.NASA heeft aangegeven dat de eerste testvlucht van de SpaceX Crew Dragon-capsule in januari zal plaatsvinden, gelet op de mogelijkheden om de capsule te kunnen koppelen aan het International Space Station. SpaceX werkt samen met NASA’s Commercial Crew Program om de hardware en andere benodigdheden in december klaar te hebben.

Een onderdirecteur bij SpaceX liet eerder al weten dat de hardware waarschijnlijk al voor het einde van dit jaar klaar zal zijn, maar dat er daarna nog papierwerk moet worden afgerond. Vandaar dat de Crew Dragon pas begin 2019 kan worden gelanceerd.

Ook de onbemande vlucht van Boeing’s Starliner-capsule is uitgesteld. Boeing doet ook mee aan het Commercial Crew Program. Nu staat de lancering gepland in maart 2019 inplaats van eind 2018.

De Starliner en de Crew Dragon zullen tijdens de onbemande vlucht naar de ISS vliegen. Vervolgens zullen ze aan het ruimtestation koppelen, ontkoppelen en terugvliegen naar de aarde. Als de vluchten succesvol verlopen kunnen de capsules astronauten naar het ISS vervoeren. Momenteel zijn de Russische Sojoez-capsules hiervoor verantwoordelijk.

via [tweakers]