Volgens een team van internationale wetenschappers leven we op aarde mogelijk tussen de aliens. De wetenschappers hebben namelijk academische argumenten verzameld die aantonen dat inktvissen en octopussen mogelijk uit bevroren eieren kwamen vanuit de ruimte.Aliens zien we vaak als wezens die ergens op een andere planeet rondlopen, niet als dieren bij ons in de zee. Toch is het mogelijk dat bepaalde dieren vanuit de ruimte terecht zijn gekomen in de oceaan op aarde. Dit staat beschreven in een artikel in het gerespecteerde magazine ‘Progress in Biophysics and Molecular Biology’.

Inktvissen zijn misschien wel de meest bizarre dieren op aarde, met eigenschappen die wij moeilijk kunnen begrijpen. Camera-achtige ogen, flexibele lichamen, negen breinen, een gesofisticeerd zenuwstelsel en de mogelijkheid tot camouflage. Geen enkel dier op aarde is te vergelijken met de inktvis. “Inktvissen zijn een aparte soort op aarde, zoals we ze nog nooit gezien hebben. Het zijn maar een paar opvallende kenmerken die in het evolutiescenario heel plots verschijnen.” Octopussen zijn een ondersoort van inktvissen en de theorie dat de opvallende beesten via een komeet op de aarde zijn terechtgekomen geldt daarom ook voor de octopus.

Inktvissen zouden helemaal niet op aarde geëvolueerd zijn. De wetenschappers schrijven dat “de grote sprong voorwaarts mogelijk is te danken aan ‘cryopreservatie’ van inktvissen en/of octopuseieren.” “Dat betekent dat er biologisch materiaal bij zeer lage temperatuur bewaard is. Dat zou dan miljoenen jaren geleden via kometen in de oceaan neergestort zijn.

Om aliens te zien hoeven we dus niet de ruimte in. Een duik in de oceaan is genoeg om aliens te ontmoeten die miljoenen jaren geleden de aarde bereikten. “Wij vonden plausibel bewijs van de rol van buitenaardse virussen, die de evolutie van de inktvissen beïnvloeden. In het gen en de zogenaamde ‘transcriptome sequencing’ vonden we die inmenging terug.

Inktvissen en octopussen staan evolutionair gezien ver van ons verwijderd. Het genoom van de octopus heeft een duizelingwekkende complexiteit van 33.000 eiwit-coderende genen. Dat is meer dan bij de homo sapiens. Ook kunnen inktvissen zichzelf ‘ombouwen’, waardoor evolueren niet nodig is.

Wat denken jullie? Leven we momenteel al tussen de aliens, of is het allemaal onzin?

via [nieuwsblad.be]