Volgens de laatste geruchten zal de Trump-regering de geldkraan voor ISS in 2025 dichtdraaien. Dit gerucht is gebaseerd op een budgetvoorstel en twee anonieme bronnen.De website The Verge heeft NASA om een reactie gevraagd, maar NASA heeft niet gereageerd. Als Amerika inderdaad de geldkraan dichtdraait, dan is het de vraag of de aandeelhouders Rusland, China, Japan en de Europese ruimtevaartorganisatie er nog behoefte aan hebben om ISS draaiende te houden. Amerika steekt namelijk ruim het meeste geld in ISS.

Sowieso is ISS na 2025 niet meer heel erg interessant, omdat het ruimteschip nog voor het einde van het tweede decennium uit zijn baan zal worden gehaald. Het ruimteschip begint namelijk af te takelen. Het was de bedoeling om een opvolger van ISS te lanceren, maar dit lijkt niet te gaan lukken voor het einde van 2024.

Maanmissie
Als Amerika de geldkraan voor ISS dichtdraait blijft er meer geld over voor andere missies. Zo heeft Trump eerder aangegeven dat er interesse is voor een bemande maanmissie. Het geld dat de Amerikaanse overheid niet uitgeeft aan ISS kan worden gebruikt voor deze missie.

Voorlopig gaat het echter nog slechts om geruchten. Ook moet het Amerikaanse Congres instemmen met het budgetvoorstel. We kunnen op dit moment dus nog niks met zekerheid zeggen.

via [scientias]