Vijftig jaar na de maanmissie met Neil Armstrong en Buzz Aldrin keert NASA terug naar de maan. De missie staat ingepland voor volgend jaar. Dit keer is het de bedoeling om een bemande kolonie op de maan te vestigen.NASA heeft de plannen aan het Amerikaanse congres gepresenteerd, waarin staat dat NASA volgend jaar de eerste stappen zet voor het stichten van een maankolonie door voorraden naar de maan te sturen. In 2020 wil NASA verkenningsrobots richting de maan sturen. Deze robots gaan opzoek naar bruikbare grondstoffen en zullen een begin maken met de kolonie.

Na het sturen van de robots zal NASA de ruimtestation The Gateway lanceren. Vanuit hier kunnen mensen vanaf 2030 naar de maan worden gestuurd. NASA wil met de missie uitzoeken of het voor mensen mogelijk is ver van de aarde te overleven. Ook is dit een stap richting de wens van Elon Musk, die een bemande kolonie op Mars wil starten.

NASA weet in ieder geval dat de straling op de maan zo sterk is dat de mens het zonder bescherming niet zal overleven. Daarom werk NASA aan speciale ruimtepakken die beschermen tegen die straling. Astronauten die de maan tot nu toe hebben bezocht hebben allemaal slechts enkele uren op de maan gestaan.

via [ad.nl]