SpaceX is druk bezig met het bouwen van een ruimteschip voor een missie naar Mars. SpaceX-baas Elon Musk heeft op Twitter de eerste afbeeldingen van een testruimteschip gedeeld die volgend jaar al gelanceerd moet worden.Het testruimteschip, die Elon Musk “test hopper” noemt, is een basisversie van de Big Falcon Rocket (BFR). Het ruimteschip moet in staat zijn om 100 passagiers en 150 ton cargo naar Mars te brengen. De eerste vlucht is uiteraard onbemand en zal in maart of april van volgend jaar al gelanceerd kunnen worden. Van de “test hopper” zijn al wat foto’s gedeeld, maar het uiteindelijke ruimteschip dat daadwerkelijk mensen naar Mars vliegt zal er iets anders uit komen te zien.

Ik zal een volledige technische presentatie geven van Starship als het testruimteschip dat we bouwen in Texas succesvol gelanceerd is, hopelijk in maart/april.” Zo schrijft Elon Musk in een Tweet.

Het ruimteschip dat uiteindelijk mensen naar Mars en terug moet brengen is 9 meter in diameter en 42 meter lang. Musk heeft tijdens een interview voor de podcast Recode Decode aangegeven dat in 2024 de eerste mensen naar Mars kunnen vertrekken. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren is nog even afwachten, aangezien SpaceX wel vaker deadlines heeft gemist.

via [hln]