Elon Musk, de CEO van SpaceX heeft via Twitter aangegeven dat hij verwacht dat een retourticket naar Mars in de toekomst betaalbaar zal zijn voor de meeste mensen in ontwikkelde economieën.Musk heeft er vertrouwen in dat een ticket naar Mars ooit “slechts” een half miljoen dollar zal kosten. Dit bedrag zal uiteindelijk zakken naar een ton. De prijs van de ticket is afhankelijk van de hoeveelheid afnemers. De prijs zal zakken naarmate meer mensen een ticket kopen.

Ondertussen werkt SpaceX hard aan een nieuwe ruimteschip, genaamd “The Starship”. Dit schip wordt aangedreven door vloeibare zuurstof en methaan, waardoor reiziger een stuwstofinstallatie op Mars kunnen neerzetten om meer brandstof te maken. Het schip kan per keer ongeveer 100 man naar Mars brengen. Musk heeft laten weten dat er een plan is om The Starship voor slechts 62 miljoen dollar te kunnen bouwen.

Het is uiteindelijk de bedoeling om een kolonie te bouwen op Mars. Als alles volgens plan gaat zullen de eerste mensen al in 2024 vetrekken. Volgens onderzoeker Lewis Dartnell zal het zo’n 50 tot 100 jaar duren voordat er genoeg mensen naar Mars zijn verhuisd om een duurzame leefgebieden te bouwen.

via [manners]