Elon Musk, de oprichter van SpaceX heeft bekendgemaakt dat de eerste ruimtereis om de maan mogelijk al in 2023 zal plaatsvinden. De Japanse miljardair Yusaku Maezawa is de eerste betalende toerist.Eerder deze week schreven wij dat SpaceX de eerste ruimtetoerist heeft gevonden voor een retourtje naar de maan. Nu heeft Elon Musk aangegeven dat deze ruimtereis mogelijk al over vijf jaar zal plaatsvinden. De oprichter van het Japanse modemerk Zozo is de eerste betalende toerist.

Naast Maezawa gaan er nog acht andere passagiers mee. Het zou gaan om artiesten en mensen uit de cultuursector. Het ruimteschip van de Big Falcon Rocket (BFR) heeft een capaciteit om honderd passagiers mee te nemen.

De Big Falcon Rocket is 118 meter lang en is daarmee bijna net zo lang als de beroemde Saturn V-raket. Er zijn wat aanpassingen doorgevoerd, zoals het toevoegen van twee vinnen aan de voorzijde. Aan de onderkant zitten drie vinnen, met daarin de landingspoten. Het ruimteschip heeft zeven Raptor-motoren.

Musk geeft verder aan dat de raket een payload van 100 ton naar Mars kan sturen, maar dan moet de raket wel in de ruimte worden bijgetankt. De raket heeft 31 Raptor-motoren die 5400 ton stuwdruk leveren.

SpaceX heeft al verschillende vluchten uitgevoerd, maar tot nu toe nog geen astronauten de ruimte in gestuurd. SpaceX zal in 2019 de eerste bemande vluchten uitvoeren.

via [tweakers]