Elon Musk wil zo snel mogelijk mensen naar Mars sturen, zodat de mensheid gered kan worden als de derde wereld oorlog uitbreekt. Een oorlog met nucleaire wapens kan namelijk vernietigende gevolgen hebben voor de aarde.Elon Musk, de topman van SpaceX wil in de eerste helft van 2019 de eerste testvluchten naar Mars uitvoeren. Het is de bedoeling dat mensen uiteindelijk een kolonie starten op Mars. Als de mensheid op de aarde uitsterft kunnen mensen van Mars terugkeren als de aarde weer bewoonbaar is.

Het is belangrijk om een basis die zichzelf kan onderhouden op Mars te hebben. Dat is namelijk ver genoeg van de Aarde in vergelijking met een maanbasis“, aldus Musk op het muziek- en technologiefestival South by South West in Austin, Texas. “Het is onwaarschijnlijk dat er nooit meer een Wereldoorlog komt. Kijkend naar het verleden, past dat in ons patroon.” “Wanneer de Derde Wereldoorlog uitbreekt, moeten we ons ervan verzekeren dat er genoeg mensen elders zijn ondergebracht. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we overleven.

Elon Musk stelt een ambitieuze deadline. Zo zou SpaceX al in de eerste helft van 2019 starten met de eerste testvluchten. “Ik denk dat korte vluchten, gewoon heen en weer, ergens in de eerste helft van volgend jaar mogelijk zijn.” Musk weet echter dat zijn gewenste deadlines soms niet haalbaar zijn. “Maar soms zijn mijn deadlines… weet je wel.

Musk verheugt zich nu al op de industrieën die opgestart moeten worden op Mars. Bewoners op Mars hebben net als bewoners op aarde restaurants en bars nodig. Ook denkt Musk dat een democratische regeringsvorm nodig is, waarin mensen over alle zaken stemmen.

Als laatste geeft Musk aan dat de reis naar Mars niet alleen voor de rijken is weggelegd, maar ook voor de ‘gewone man’. Hij voegde eraan toe dat in het begin weinig mensen interesse zullen hebben, omdat er een redelijke kans bestaat dat je het niet zult overleven. Het zal volgens Musk uiteindelijk echter een prettig oord zijn om te leven.

via [nieuwsblad]