Elon Musk, de CEO van SpaceX, heeft de naam van de Big Falcon Rocket opnieuw gewijzigd. Voortaan heet de raket ‘Starship’. Musk heeft de naamswijziging via Twitter bekendgemaakt.De naam van de raket is al meerdere keren gewijzigd. Eerst heette de raket de Mars Colonial Transporter (MCT), daarna Interplanetary Transport System (ITS) en daarna Big Falcon Rocket (BFR). Nu is de naam voor de derde keer gewijzigd naar Starship.

Eigenlijk bestaat de naam uit twee delen: “Starship is het ruimteschip/het bovenste gedeelte, en Super Heavy is de raketbooster die nodig is om de zwaartekracht van de aarde uit te komen“, aldus Elon Musk.

Het ontwerp van de raket is ook aangepast, maar details over het nieuwe ontwerp hebben we nog. Musk is van plan om met Starship in de toekomst een miljoen mensen naar Mars te sturen. Over een paar jaar zal een Japanse miljardair al een rondje om de maan vliegen. De eerste onbemande testvlucht zal in 2022 plaatsvinden. In 2024 moet de eerste bemande vlucht plaatsvinden. Of dit ook gaat lukken is nog maar de vraag, aangezien SpaceX regelmatig deadlines heeft opgeschoven.

via [numrush]