Sigma Sport heeft twee nieuwe smartwatches voor sporters aangekondigd. De sporthorloges in de iD-serie beschikken onder andere over een GPS-sensor, een hartslagmeter, een activity tracker en NFC-ondersteuning.De zogeheten iD.RUN en iD.RUN HR zijn beide gericht op beginnende en gevorderde hardlopers. De sporthorloges kunnen de snelheid en de afstand registreren dankzij ingebouwde GPS. De iD.RUN HR heeft iets meer functies dan de iD.RUN. De iD.RUN HR beschikt namelijk over een hartslagmeter.

Beide sporthorloges hebben een krasbestendig scherm waarop trainingsdata zoals de snelheid, afstand, staplengte en stapfrequentie worden getoond. Naast hardlopen zijn de horloges ook beschikt voor wandelingen en fietstochten. Na een training kun je alle informatie inzien via het Sigma Data Center op de pc of via nfc met de Sigma Link-app op de smartphone.

De horloges zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en krijgen een adviesprijs mee van 99,95 euro (Sigma iD.RUN) en 139,95 euro (Sigma iD.RUN HR).

via [wearablesmagazine]