Polar heeft twee nieuwe slimme horloges geïntroduceerd. Het gaat om twee sporthorloges voor in de Vantage-reeks. De Vantage V en Vantage M kosten 499,90 en 279,90 euro.De Vantage V is een luxere horloge die is bedoeld voor professionele atleten en iedereen die traint als een professional. Beide sporthorloges beschikken over een optische hartslagsensor met 9 led’s, geavanceerde meetwaarden en coachingfuncties.

De nieuwe horloges zijn voor vrijwel alle sporten te gebruiken, inclusief zwemmen en triatlon multisport. Raar is dat de horloges geen ondersteuning voor smartphone-notificaties hebben, maar dit zal via een software-update later alsnog worden toegevoegd.

Er zit meer dan 200 euro prijsverschil tussen de Vantage V en Vantage M. Het prijsverschil heeft te maken met het verschil in het scherm, de mogelijkheid om vermogen te meten, de geïntegreerde barometer, de accuduur en de verwisselbare horlogebandjes. Zo heeft de Vantage V bijvoorbeeld een barometer en een touchscheen, terwijl de Vantage M dat niet heeft. Bij de Vantage M krijg je overigens wel de optie om het polsbandje te verwisselen, wat dan weer niet bij de Vantage V mogelijk is. De Vantage V heeft een accuduur van 40 uur en de Vantage M een accuduur van 30 uur.

via [tweakers]