Volgens de laatste geruchten werken Huawei en dochterbedrijf Honor beide aan een nieuwe WearOS-smartwatch. Beide smartwatches zullen mogelijk worden aangestuurd door de Snapdragon Wear 3100-processor, die Qualcomm eerder deze week heeft aangekondigd.Begin deze week introduceerde Qualcomm voor het eerst in drie jaar weer een nieuwe chipset voor smartwatches. Het gaat om de Snapdragon Wear 3100, die is uitgerust met een Qualcomm QCC1110 co-processor. Wanneer WearOS niet actief in gebruik is zal alleen deze co-processor worden gebruikt. Hierdoor ligt het energieverbruik tot wel 20 keer lager en moet een smartwatch gemiddeld vijf uur langer meegaan.

Uit nieuwe registraties voor smartwatches blijkt dat Huawei en Honor beide werken aan nieuwe smartwatches die ook in Europa op de markt zullen verschijnen. Het zou gaan om de Huawei Watch GT en een Honor Watch. De Huawei Watch GT is de opvolger van de Huawei Watch 2, die is uitgerust met een Snapdragon Wear 2100-chipset. Aangezien er op weinig vlakken grote vernieuwingen mogelijk zijn gaan we ervan uit dat de Watch GT is uitgerust met de nieuwe Wear 3100-chipset. Wat Honor met de smartwatch van plan is is nog geheel onduidelijk.

Ook is het nog onduidelijk wanneer de smartwatches officieel zullen worden geïntroduceerd, maar Huawei zal op 16 oktober wel de Mate 20 en Mate 20 Pro lanceren. Het is mogelijk dat het bedrijf deze lancering combineert met de introductie van de Watch GT.

via [techpulse]