Huami, onderdeel van Xiaomi, wil de strijd aangaan met de fitnesstrackers van Fitbit. Huami heeft namelijk de internationale versie van de Amazfit Cor geïntroduceerd. De Chinese versie is al een paar maanden beschikbaar.Op het eerste gezicht ziet de Amazfit Cor er net zo uit als de Fitbit Charge 2, maar in tegenstelling tot de Fitbit Charge 2 is de Amazfit Cor volledig waterdicht. Ook kan de nieuwe fitnesstracker tegen een stootje dankzij de behuizing van marine grade roestvrij staal. Het LCD-scherm is 1.23-inch groot en is voorzien van 2.5D Corning Gorilla Glass.

Intern vinden we onder andere een stappenteller, een hartslagmeter, een snelheidsmeter en een slaapmonitor. Er is geen GPS-sensor aanwezig. De Amazfit Cor is geschikt voor wandelen, rennen, fietsen en zwemmen. Ook kun je een alarm instellen, de weerberichten bekijken en notificaties van je smartphone ontvangen. De accu gaat ongeveer 12 dagen mee op één lading.

In Amerika gaat de  Huami Amazfit Cor voor ongeveer 70 a 80 dollar over de toonbank. Het is onduidelijk of de Amazfit Cor ook in Nederland op de markt zal verschijnen, maar je kunt de wearable eenvoudig aanschaffen via Chinese webshops.

via [wearablesmagazine]