De Garmin Fenix 6 series is uitgelekt voor de officiële introductie, die tijdens de IFA beurs in Berlijn begin volgende maand zal plaatsvinden. De nieuwe smartwatches zullen in Europa waarschijnlijk voor ongeveer 600 euro op de markt verschijnen.De Fenix 6 series is uitgelekt door de Duitse website Winfuture.de. De series bestaat waarschijnlijk uit vijf smartwatches die allemaal zijn uitgerust met ingebouwde GPS, een hartslagmeter en een Pulse Ox sensor voor het meten van de zuurstof in je bloed.

De Garmin Fenix 6 en Fenix 6S verschijnen in Europa op de markt voor 600 euro. De Fenix 6 beschikt over een 1,3-inch scherm met een resolutie van 260×260 pixels en Corning Gorilla Glass 3, terwijl de Fenix 6S het moet doen met een 1,2-inch scherm met een resolutie van 240×240 pixels. Intern vinden we 64MB opslagruimte, een NFC-chip en een accu die 14 dagen (Fenix 6) of 9 dagen (Fenix 6S) mee moet gaan.

Garmin komt ook met de Garmin Fenix 6 Pro en Fenix 6S Pro, die over hetzelfde 1,3-inch en 1,2-inch scherm beschikken. De smartwatches zijn waterdicht en beschikken over 32GB interne opslagruimte.

Als laatste komt het bedrijf met een duurdere uitvoering genaamd, Garmin Fenix 6X Pro. De smartwatch zou een adviesprijs meekrijgen van 750 euro en beschikken over een 1,4-inch scherm met een resolutie van 280×280 pixels, 32GB opslagruimte en een accu die maar liefst 21 dagen mee moet gaan op één acculading. De lange accuduur is mede mogelijk doordat de smartwatch geen touchscreen heeft en omdat de smartwatch draait op Garmin’s software. Er komt een Sapphire en een Solar variant op de markt.

via [PhoneArena]