Fossil heeft de Fossil Sport-smartwatch aangekondigd. De Fossil Sport is de tweede smartwatch met een Snapdragon Wear 3100-processor.Fossil laat weten dat de Fossil Sport dankzij de aluminium en nylon behuizing de lichtste smartwatch tot nu toe is. De smartwatch is uitgerust met de Snapdragon Wear 3100, de nieuwste chipset van Qualcomm. De Fossil Sport is de tweede smartwatch die met deze chipset is uitgerust. De Montblanc Summit 2 was de eerste smartwatch met een Wear 3100-chipset.

De Wear 3100 heeft een zuinige ambientmode die ervoor zorgt dat de smartwatch minder energie verbruikt. Wanneer je de smartwatch niet actief gebruikt zal alleen de co-processor aan het werk worden gezet. De krachtigere processor zal pas worden ingeschakeld wanneer dit ook echt nodig is. Hierdoor zou de chipset 20 keer minder energie verbruiken. Fossil laat weten dat gebruikers de smartwatch één dag kunnen gebruiken in volledige smartwatch-modus en nog eens twee dagen in de energiezuinige modus.

De Fossil Sport heeft een hartslagsensor, NFC, GPS en ondersteuning voor Google Pay. De Wear OS-smartwatch komt in twee uitvoeringen, een met een 41mm behuizing en een met een 43mm behuizing. De Fossil Sport krijgt in de Verenigde Staten een adviesprijs mee van 255 dollar, ongeveer 223 euro, en is vanaf 12 november verkrijgbaar. Het is nog onduidelijk wanneer de Fossil Sport in de Benelux op de markt zal verschijnen.

via [AW]