Fitbit heeft de opvolger van de Charge 2 aangekondigd. De Fitbit Charge 3 is waterdicht en heeft een groter scherm dat aanraakgevoelig is.De Fitbit Charge 3 komt in twee verschillende varianten op de markt. Je hebt de standaard Charge 3 en de Special Edition. De Special Edition beschikt over een nfc-chip die gebruikt kan worden om te betalen met Fitbit Pay.

De Charge 3 heeft een oledscherm met Gorilla Glass 3 die 40 procent groter is dan het scherm op de Charge 2. Ook is het scherm nu aanraakgevoelig en kan het touchscreen grijswaarden weergeven, inplaats van alleen wit en zwart. Op het scherm zie je onder andere binnenkomende notificaties van bijvoorbeeld Facebook. In de toekomst moet het mogelijk worden om te reageren via een “quick replies” functie.

Dankzij de waterdichte behuizing is de Charge 3 geschikt om mee te zwemmen. De Charge 3 is officieel waterdicht tot een diepte van 50 meter. De fitnesstracker is uiteraard uitgerust met verschillende sensoren, waaronder een versnellingsmeter, een optische hartritmesensor, een hoogtemeter, en een ‘relatieve saturatiemeter’ om zuurstofwaarden in het bloed te meten.

De accu moet ongeveer 7 dagen meegaan en is na 2 uur aan de lader weer vol. Via bluetooth 4.0 kun je de dagelijkse activiteiten synchroniseren met je smartphone.

De Fitbit Charge 3 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149,95 euro. De Special Edition kost 20 euro meer.

via [tweakers]