Fitbit heeft twee nieuwe wearables geïntroduceerd. De Fitbit Versa is een goedkopere smartwatch die voor 200 euro over de toonbank moet gaan. De Fitbit Ace kost 100 euro en is speciaal gemaakt voor kinderen boven de 8 jaar.De Fitbit Versa is kleiner dan de huidige Fitbit Ionic. De smartwatch is 11,2 millimeter dik en heeft een lichte waterdichte metalen behuizing. Het LCD-scherm is 1,34 inch groot en heeft een resolutie van 300 bij 300 pixels. De Versa heeft 4GB aan opslagruimte, waarvan 2,5GB beschikbaar voor het opslaan van muziek. Een GPS-sensor ontbreekt, maar daarom is de Versa ook goedkoper dan de voorgaande smartwatch van Fitbit. Omdat een GPS-sensor ontbreekt gaat de accu wel langer mee, namelijk 4 dagen.

De Fitbit Versa heeft een opvallende nieuwe functie voor vrouwen. Vrouwen kunnen met de smartwatch namelijk hun mentruatiecyclus bijhouden. Zo kun je eenvoudig zien hoe lang je ongesteld bent en of je symptomen hebt. De smartwatch kan aftellen tot je volgende ongesteldheid, maar ook informatie geven aan je dokter.

Fitbit Ace
De Fitbit Ace is een wearable met een stuk minder functies, maar hiervoor betaal je ook maar de helft. De Fitbit Ace is gemaakt voor kinderen, waarmee ouders onder andere kunnen zien hoeveel stappen hun kind heeft gezet, maar ook binnenkomende vriendschapsverzoeken kunnen goedkeuren of afwijzen. Kinderen zien alleen de informatie die echt van belang is voor het kind. Ook worden kinderen gemotiveerd door notificaties en is het mogelijk om wedstrijden te doen met andere kinderen.

via [numrush]