De Huawei Watch GT is nog niet officieel aangekondigd, maar dankzij gegeven van de keuringsinstantie FCC weten we nu onder andere meer over de accu van de smartwatch.De informatie van de FCC werd ontdekt door WinFuture. Veel specificaties worden niet genoemd, maar uit de documenten zou wel blijken dat de Huawei Watch GT mogelijk over een 420 mAh accu beschikt. De kans is ook groot dat de smartwatch over de onlangs aangekondigde Snapdragon Wear 3100-processor beschikt, maar dit kunnen we niet bevestigen.

Roland Quandt, een journalist voor WinFuture, heeft ook een afbeelding van de Huawei Watch GT in handen gekregen. Het valt op dat Huawei weinig heeft gedaan aan het design van de smartwatch. Zo heeft de Watch GT net als de Watch 2 opnieuw twee knoppen aan de rechterkant en een zwarte rand rondom het scherm. We zien op de afbeelding een ‘Classic’ of ‘Fashion’-editie van de Huawei Watch GT. Er komt ook een sport-editie met een bandje van rubber.

De Huawei Watch GT heeft ondersteuning voor Bluetooth, NFC, gps en Wi-Fi. Ook is er een hartslagmeter aanwezig. WinFuture verwacht dat de smartwatch voor rond de 200 euro op de markt zal verschijnen. Waarschijnlijk krijgen we de Huawei Watch GT op 16 oktober officieel te zien tijdens een evenement in Londen.

via [techpulse]