Apple heeft deze week de nieuwste Apple Watch aangekondigd. De vierde serie Apple Watch heeft een groter scherm waarop meer content getoond kan worden.De nieuwste smartwatch van Apple brengt een aantal verbeteringen met zich mee. De grootste verandering is het scherm, die nu 30 procent groter is dan bij vorige generaties. Dit terwijl de behuizing niet groter is geworden. De randen rondom het scherm zijn dus erg dun.

De software is aangepast om optimaal gebruik te maken van het groter scherm. Zo zijn er nieuwe watchfaces toegevoegd aan het besturingssysteem, waarop meer content kan worden gecombineerd.

Apple heeft de knop aan de zijkant nu voorzien van ingebouwde haptic feedback. Hierdoor zal het knopje trillen wanneer je deze aanraakt. Om echo tegen te gaan heeft Apple de microfoon verplaatst naar de andere kant van de smartwatch. De speaker kan nu een stuk luider dan voorheen.

De Apple Watch Series 4 heeft een nieuwe S4-chip gekregen. Deze chip moet twee keer sneller zijn dan de chip die in de oudere generaties Apple Watches aanwezig is. Mede dankzij deze krachtigere chip kan de nieuwe Apple Watch de hartslag van de gebruiker op meer manieren volgen, waardoor het horloge kan aangeven of je hartslag te hoog of te laag is. Het is zelfs mogelijk om een hartfilmpje te maken.

De Apple Watch Series 4 is vanaf 21 september verkrijgbaar voor 429 euro (40mm) of 459 euro (44mm).