In de nieuwste generatie Apple Watches zit een bug die ervoor zorgt dat de smartwatch crasht als de klokken worden verzet. De bug kwam gisteren aan het licht nadat in Australië de zomertijd is ingegaan.Op verschillende websites, waaronder Reddit, doken klachten op van Australiërs die in het bezit zijn van de nieuwste Apple Watch. Er zit waarschijnlijk een probleem in de Infograph Activity, die met de laatste generatie Apple Watches is geïntroduceerd. Met deze functie wordt een tijdlijn van de activiteiten gedurende de dag gemaakt. De software is in de war geraakt na het ingaan van de zomertijd in Australië.

Door de crash start de smartwatch opnieuw op, maar sommige gebruikers melden dat de Apple Watch vervolgens in een bootloop terechtkomt, waardoor de smartwatch onbruikbaar is. Het instellen van een watchface zonder de Activity-informatie kan de problemen verhelpen. Dit kun je instellen op de iPhone en zou een einde moeten maken aan de bootloop.

Het is onduidelijk of Apple een fix moet uitrollen, of dat de problemen na vandaag automatisch weer zijn verholpen. Laten we in ieder geval hopen dat Apple met een oplossing komt, voordat de wintertijd eind deze maand ingaat in Nederland en België.

via [tweakers]