Sony heeft een nieuwe serie televisies aangekondigd. De Master-series bestaat uit de AF9-oled-tv’s in 55″ en 65″-uitvoering en de ZF9-lcd-televisies in 65″- en 75″-uitvoering.De nieuwe televisies van Sony beschikken over een X1 Ultimate-beeldprocessor. Deze processor heeft vernieuwde functies om het beeld te verbeteren ten opzichte van de vorige X1 Extreme-processor. Enkele van deze nieuwe functies zijn object based hdr remaster en object based super resolution.

Sony Bravia AF9
De Bravia AF9 heeft een 55-inch of 65-inch OLED-scherm met een 4k-resolutie en ondersteunt hdr10, hlg en Dolby Vision voor hdr-weergave. Ook heeft de tv een  Pixel Contrast Booster-modus en een nieuwe panel controller gekregen. De Pixel Contrast Booster-modus moet het dynamisch bereik en de kleurweergave van het beeld vergroten.

Sony heeft drie speakers achter de glasplaat verwerkt. Ook is er een extra subwoofer ingebouwd waardoor er ondersteuning voor 3.2-audio aanwezig is. De aansluitingen van de tv zitten verwerkt in de steun. Rondom het scherm zit een dunne aluminium rand. Met een Vesa-beugel kun je de tv aan de muur hangen.

Sony Bravia ZF9
Sony heeft ook tv’s geïntroduceerd met een 65-inch en 75-inch LCD-scherm. De Bravia ZF9-televisies hebben volledige led-verlichting aan de achterkant “full-aray local dimming” en ondersteuning voor hdr10, hlg en Dolby Vision. Net als de AF9-series heeft het scherm een 4K-resolutie.

Beide series draaien op Android TV en hebben een microfoon zodat je de tv kunt aansturen met behulp van spraakbediening. Dit kan bijvoorbeeld via Google Assistant.

Sony heeft nog geen prijs of releasedatum aangekondigd.

via [tweakers]