De Chinese fabrikant Vivo heeft een prototype getoond van een smartphone, waarbij de vingerafdrukscanner is verwerkt in het scherm. Hierdoor kun je de smartphone ontgrendelen door je vinger op het beeldscherm te leggen.Een vingerafdrukscanner op een smartphone is tegenwoordig niks speciaals. De vingerafdrukscanner zit normaalgesproken in de home-knop of aan de achterzijde. Vivo heeft op de CES-beurs echter een naamloze smartphone aangekondigd, waarbij de vingerafdrukscanner onder het oledpaneel zit verwerkt.

De vingerafdrukscanner zal pas worden geactiveerd wanneer de gebruiker de scanner nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontgrendelen van de smartphone of het afronden van een transactie. Zodra de vingerafdrukscanner is geactiveerd toont de smartphone een plaatje met een vingerafdruk.

Vivo laat weten dat het “de eerste telefoon ter wereld is met een vingerafdrukscanner in het scherm die klaar is voor massaproductie.” De productie van dit toestel is echter nog niet gestart.

Meer details over de smartphone ontbreken nog, maar een officiële introductie zal nog begin 2018 plaatsvinden. We verwachten overigens dat meer fabrikanten in 2018 een smartphone met een dergelijke vingerafdrukscanner zullen presenteren.

via [nu.nl]