De Chinese fabrikant Vivo heeft eerder dit jaar tijdens de Mobile World Congress in Barcelona een opmerkelijke concept-smartphone gepresenteerd onder de naam Vivo Apex. Dit concept met een randloos scherm, een vingerafdrukscanner in het scherm en een pop-up camera zal later deze maand officieel worden geïntroduceerd onder de naam Vivo Nex. Vivo heeft nu een teaser gedeeld waarop de pop-up camera te zien is.Vivo wist eerder dit jaar veel aandacht te trekken met de presentatie van een smartphone waarbij het scherm de gehele voorkant in beslag nam. Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg was verwerkte Vivo de vingerafdrukscanner in het scherm. Doordat er aan de voorkant geen ruimte meer is voor een selfie-camera bouwde Vivo een systeem waarbij de camera aan de bovenzijde van het toestel naar boven komt.

Op 12 juni zal Vivo een smartphone introduceren voor de consument, die is gebaseerd op dit concept. Het is echter onduidelijk of alle features van Vivo Apex ook worden meegenomen in de Vivo Nex, maar dankzij de onderstaande teaser weten we dat de Vivo Nex in ieder geval beschikt over de pop-up selfie-camera.

Naar verwachting komt Vivo met drie versies van de Vivo Nex. Eén zal draaien op de Qualcomm Snapdragon 845-chipset, terwijl de andere twee versies beschikken over de Qualcomm Snapdragon 710-chipset.

via [AW]