Apple heeft moeite met het snel afronden van aanvragen voor het vervangen van oude iPhone-accu’s. De vraag naar nieuwe accu’s is namelijk enorm gestegen sinds Apple een prijsverlaging heeft geïntroduceerd.Onlangs bleek dat Apple iPhones met oude accu’s met opzet trager maakte om de accuduur van de toestellen te verlengen. Dit zorgde echter voor heel wat kritiek. Veel mensen zien het als een tactiek om gebruikers van oude iPhones over te halen om een nieuwe iPhone te kopen. Na de kritiek heeft Apple besloten om de prijs voor het vervangen van oude accu’s tijdelijk te verlagen.

Tot 31 december kost het vervangen van een accu 29 euro voor alle iPhones vanaf de iPhone 6. Veel mensen maken gebruik van deze actie, waardoor Apple moeite heeft met het afronden van de aanvragen. Uit documenten in handen van MacRumors blijkt dat Apple niet genoeg iPhone 6 Plus-accu’s heeft en klanten in de Verenigde Staten deze accu’s pas in maart of april kunnen vervangen.

Het vervangen van andere accu’s gaat sneller, maar het duurt alsnog twee weken om een accu van de iPhone 6 en iPhone 6S Plus te vervangen. Andere toestellen lijken geen vertraging te hebben opgelopen.

via [iPhoned]