We zien dat steeds meer smartphonefabrikanten een vingerafdrukscanner verwerken in het scherm van de nieuwste smartphones. Xiaomi, Oppo en Vivo hebben allemaal al toestellen met een in-display vingerafdrukscanner uitgebracht. Volgens de laatste berichten zal Apple echter nog geen overstap maken naar dergelijke vingerafdrukscanners.Apple zal voorlopig nog geen vingerafdrukscanner plaatsen achter het scherm van de iPhones, aldus analist Ming-Chi Kuo. Ming-Chi Kuo heeft wel vaker juiste voorspellingen gedaan over toekomstige Apple-producten. Volgens Kou zal de in-display vingerafdrukscanner in 2019 met vijfhonderd procent groeien bij Android-smartphones, maar zal Apple deze trend nog niet volgen. Hij meldt niks over de plannen van iPhones die na de herfst van 2019 zullen worden geïntroduceerd.

Eén van de redenen dat Apple nog niet wil overstappen zou te maken hebben met de beperkte ondersteuning voor oled-schermen. Ook moeten gebruikers nu nog een bepaald deel van het scherm aanraken om hun vinger te laten scannen. Volgens Kuo wacht Apple totdat het mogelijk is om een willekeurige plek op het scherm aan te raken voor een succesvolle scan van de vingerafdruk.

Kou voorspelde eerder dit jaar dat Samsung bij de Galaxy S10 wel een ultrasone Qualcomm-vingerafdrukscanner gaat gebruiken.

via [tweakers]