De smartphonetak van Sony draait al langere tijd verlies, waardoor het tijd is voor drastische maatregelen. De Japanse fabrikant heeft besloten actief te blijven op de smartphonemarkt, maar zal dit niet doen om te concurreren met Samsung en Apple.Sony zal zich de komende tijd niet bezighouden met het maken van smartphones om te kunnen concurreren met de smartphones van fabrikanten als Samsung en Apple. CEO Kaz Hirai heeft aangegeven dat Sony zich echter niet zal terugtrekken van de smartphonemarkt, ondanks dat de smartphonetak al geruime tijd verlies draait.

Inplaats daarvan gaat Sony nu smartphones maken om in de gaten te houden wat de recente trends en ontwikkelingen zijn. Sony zal deze kennis gebruiken om te investeren in de dingen die belangrijk zijn. Zo is Sony bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het leveren van camera-modules die in veel smartphones van andere fabrikanten aanwezig zijn.

Winst maken is nu niet het voornaamste doel, waardoor Sony de ruimte krijgt om te experimenteren. Dit kan interessant zijn voor de consument, aangezien Sony de afgelopen jaren nooit drastische veranderingen doorvoerde in nieuwe vlaggenschip toestellen. We verwachten dat Sony eind februari tijdens de MWC nieuwe vlaggenschip toestellen zal introduceren.