Samsung heeft de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf getoond tijdens de jaarlijkse Samsung Developer Conference. We kregen de smartphone slechts kort te zien, aangezien de officiële introductie pas in 2019 zal plaatsvinden.Ieder jaar praat Samsung over de ontwikkelingen van het bedrijf tijdens de Samsung Developer Conference. Dit jaar toonde Samsung onder andere een nieuwe interface die op de Galaxy S9-serie, de Note 9 en de aankomende vlaggenschip-toestellen aanwezig zal zijn. Daarnaast kregen we een sneak peek te zien van een opvouwbare smartphone.

Samsung heeft nog geen naam voor de smartphone en veel details heeft Samsung niet gegeven. Wel weten we dat de smartphone opengeklapt een 7,3-inch scherm heeft. Aan de achterkant zit een extra scherm, zodat je het toestel als smartphone kunt gebruiken wanneer je het toestel dichtklapt. Samsung heeft niet aangegeven hoe groot dit extra scherm is, maar de geruchten spreken over een 4,6-inch formaat.

Dankzij het zogeheten opvouwbare “Samsung Infinity Flex” scherm kun je het toestel gebruiken als tablet. Op dit grotere scherm is het onder andere mogelijk om niet twee, maar drie applicaties naast elkaar te draaien. Om het scherm te beschermen heeft Samsung geen glas, maar een polymeer-composiet gebruikt.

Samsung zal tijdens het volgende Samsung Unpacked-evenement meer informatie geven over de opvouwbare smartphone. Waarschijnlijk krijgen we dan ook te horen over welke specificaties de smartphone beschikt.

via [techpulse]