Star Citizen is een mmo-ruimtesimulatiegame die is opgezet met geld dat is binnengehaald via crowdfunding. De crowdfundingcampagne begon al in 2012 en heeft inmiddels meer dan 200 miljoen dollar opgehaald.Op de website van ontwikkelaar Roberts Space Industries staat een teller die aangeeft hoeveel geld het bedrijf heeft ingezameld. De teller staat nu boven de 200 miljoen dollar. Hiermee is het de meest succesvolle crowdfundingcampagnes ooit. Meer dan 2 miljoen mensen hebben geld gestoken in het project.

Star Citizen heeft ook een korte tijd op Kickstarter gestaan, maar daar heeft de ontwikkelaar “slechts” 2 miljoen dollar opgehaald. Op Kickstarter zijn succesvollere campagnes gestart, zoals bijvoorbeeld de Pebble Time die 20 miljoen dollar heeft opgehaald.

Spelers die geld steken in de campagne krijgen toegang tot de verschillende onderdelen van de game, maar ontvangen ook meer informatie over de toestand van de ontwikkeling van Star Citizen. Met het geld kunnen ook bepaalde ingame-schepen gekocht worden, die soms wel honderden dollars kosten.

Versie alpha 3.3 van Star Citizen is sinds een week beschikbaar. Het singleplayergedeelte, genaamd Squadron 42, is nog niet beschikbaar. De releasedatum stond eerst gepland in 2014, maar omdat de ontwikkelaar nieuwe doelen begon te stellen is de release uitgesteld naar een nog onbekende datum.

via [tweakers]