De populaire playback-app Musical.ly gaat verder onder de nieuwe naam Tik Tok. De vernieuwde app is vanaf vandaag te downloaden in zowel de Play Store als de App Store voor Android en iOS.Musical.ly is een app die vooral populair is onder tieners. Met de app kunnen gebruikers korte video’s opnemen, waarbij het vooral de bedoeling is dat je stukjes van bekende nummers playbackt. Wanneer mensen de app nu updaten heet de app voortaan Tik Tok. De persoonlijke gegevens en video’s blijven gewoon in je account staan.

Musical.ly werd in 2017 overgenomen door het Chinese bedrijf Bytedance voor ongeveer 1 miljard dollar. Bytedance is ook eigenaar van Tik Tok, een app die in China bekendstaan onder de naam Douyin. Een manager van Tik Tok heeft aangegeven dat het samenvoegen van beide apps het makkelijk moet maken om op wereldwijde schaal te opereren.

Musical.ly had voor de fusie 100 miljoen maandelijkse gebruikers. Tik Tok heeft maar liefst 500 miljoen gebruikers. In Nederland zouden 3 miljoen accounts zijn aangemaakt, maar het is onduidelijk hoeveel hiervan actief zijn.

via [nu.nl]