Samsung heeft tijdens de Galaxy Unpacked-presentatie niet alleen de Galaxy S10-serie aangekondigd, maar ook de eerste opvouwbare smartphone van de fabrikant. De smartphone heet Galaxy Fold en krijgt een flinke adviesprijs met zich mee.Samsung heeft nog niet alle specificaties bekendgemaakt, maar we weten nu wel hoe de smartphone er uit ziet, wanneer de smartphone op de markt zal verschijnen en wat voor adviesprijs de Galaxy Fold meekrijgt.

De Galaxy Fold beschikt over twee schermen, namelijk een klein scherm aan de buitenkant en een 7,3-inch Infinity Flex Display aan de binnenkant. Dit laatste scherm is mede dankzij een nieuwe polymeerlaag opvouwbaar. Hierdoor is het mogelijk om de smartphone open te klappen en om te toveren in een kleine tablet, wat ideaal is om mee te multitasken.

Een geavanceerde scharnier moet ervoor zorgen dat het open- en dichtklappen soepel en natuurlijk werkt. Om het gewicht van de smartphone aan beide kanten gelijk te houden heeft Samsung de Galaxy Fold aan beide kanten uitgerust met een accu.

Aan de achterkant vinden we een driedubbele camera, aan de binnenkant een dual-camera en op de cover een enkele camera. Verdere details over deze camera’s heeft Samsung echter nog niet gegeven.

De Samsung Galaxy Fold komt in het tweede kwartaal van 2019 op de markt in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van 1989 dollar. Vanaf wanneer en voor hoeveel de Galaxy Fold in de Benelux verkrijgbaar zal zijn weten we nog niet.