OnePlus-ceo Carl Pei heeft tegenover The Verge bekendgemaakt dat de OnePlus 6 net als de iPhone X een notch aan de bovenkant van het scherm krijgt. Het bedrijf heeft ook gelijk de eerste afbeelding van de smartphone gedeeld.Pei was geschrokken van de negatieve reacties op de introductie van vele smartphones met een notch tijdens de Mobile World Congress 2018. Veel mensen vinden de rare hoeken maar een nutteloos gedeelte van het scherm. Dit merk je vooral als je games aan het spelen bent of video’s aan het kijken bent. Toch lijkt dit voorlopig de nieuwe trend. Zo hebben Huawei en Sharp deze week allebei smartphones met een notch geïntroduceerd.

Behoor jij tot de grote groep mensen die de notch niks vinden? Dan hebben wij slecht nieuws. De OnePlus 6 krijgt namelijk een notch in het scherm. In deze notch zit de speaker en selfie-camera verwerkt. Carl Pei legt uit waarom de notch een positieve toevoeging is.

Pei is ervan overtuigd dat de inkeping zorgt voor meer schermoppervlak, omdat je de statusbalk als het ware omhoog schuift. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor andere dingen, zonder dat je hier iets voor in hoeft te leveren. Ook heeft OnePlus de notch met meer zorg en gedachte geïmplementeerd, waardoor de notch kleiner zou zijn dan die van de concurrentie. Op de bovenstaande afbeelding zien we hoe de notch op de OnePlus 6 er uit gaat zien.

via [bright]