Apple heeft het afgelopen kwartaal de omzet zien groeien dankzij de verkoop van duurdere iPhones, waaronder de iPhone X. Apple verkocht ongeveer net zoveel toestellen als een jaar geleden.Het afgelopen kwartaal wist Apple ongeveer net zoveel iPhones en iPads te verkopen als een jaar geleden. Toch steeg de omzet, omdat de iPhones van dit jaar een stuk duurder zijn dan die van vorig jaar. In totaal verkocht Apple 41,3 miljoen iPhones en 11,6 miljoen iPads. Dit is slechts 0,5 miljoen meer dan een jaar geleden.

Apple heeft geen cijfers per individuele iPhone of iPad bekendgemaakt. Hierdoor weten we bijvoorbeeld niet hoeveel iPhone X-exemplaren het bedrijf heeft verkocht.

De omzet uit diensten als de App Store, iCloud en Apple Music steeg met 37 procent naar 9,5 miljard dollar. Ook de omzet uit andere producten, zoals de AirPods, de Apple TV en de Apple Watch, steeg naar 3,7 miljard dollar.

Apple boekte het afgelopen kwartaal een totale omzet van 53,3 miljard dollar. Dat was vorig jaar nog 45,4 miljard dollar. Er bleef een winst over van 11,5 miljard dollar, ten opzichte van 9 miljard dollar een jaar eerder.

via [nu.nl]