De Chinese fabrikant Lenovo heeft eerder een concept getoond van een smartphone met een volledig randloos scherm. Volgende week dinsdag houdt Lenovo een presentatie om de zogeheten Lenovo Z5 aan het publiek te tonen.Smartphones krijgen steeds grotere schermen met steeds dunnere schermranden. Het wachten is op een toestel met een scherm dat de volledige voorkant in beslag neemt. De fabrikant Vivo heeft al eens een werkende prototype met een screen-to-body ratio van 98 procent getoond. Vivo zal dit toestel op 12 juni officieel uitbrengen. Lenovo werkt aan een vergelijkbare smartphone die we komende dinsdag al te zien krijgen.

De Lenovo Z5 zou een screen-to-body ratio van 95 procent hebben. Lenovo beweert dat de smartphone over “vier technische doorbraken en achttien gepatenteerde technieken” beschikt. Zo lijkt er onder andere een variant met maar liefst 4TB aan opslagruimte te komen.

Het ziet ernaar uit dat Lenovo de smartphone dinsdag al wil presenteren om concurrent Vivo te snel af te zijn. Eén ding is in ieder geval zeker, volgende week is een zeer spannende week en krijgen we twee interessante randloze smartphones te zien van Lenovo en Vivo.

via [tweakers]