De financiële topman van Qualcomm heeft gezegd dat Apple in toekomstige iPhones geen modem van Qualcomm zal gebruiken, maar modems van de concurrentie, oftewel Intel. Dit besluit heeft vermoedelijk te maken met het juridische conflict tussen de twee bedrijven.George S. Davis heeft tijdens een earnings call laten weten dat Apple voor toekomstige iPhones de intentie heeft om alleen nog ‘modems van onze concurrent’ te gebruiken. Qualcomm zal wel modems blijven leveren voor bestaande modellen.

Qualcomm heeft zelf niet gezegd dat Intel verantwoordelijk zal zijn voor de aankomende iPhones, maar Intel is momenteel de enige andere fabrikant die modems levert voor de iPhones.

Eind vorig jaar doken de geruchten op dat Apple zou overwegen geen modems van Qualcomm meer te gebruiken voor de iPhones en iPads van het bedrijf. Het gerucht sprak toen over modems van Intel en misschien een exemplaar van MediaTek.

Apple en Qualcomm zijn in een juridische strijd verwikkeld nadat Apple Qualcomm aanklaagde wegens een conflict over royalty’s. Apple wil dat een aantal patenten ongeldig worden verklaard en minder licentiekosten betalen. Ook eist Apple dat Qualcomm een miljard dollar terugbetaalt. Qualcomm eist echter een schadevergoeding, omdat Apple afspraken niet zou zijn nagekomen. Ook wil Qualcomm dat Apple zich niet meer bemoeit met overeenkomsten tussen Qualcomm en andere fabrikanten die onderdelen voor de iPhones en iPads maken.

via [tweakers]