Apple heeft deze week de nieuwste generatie iPhones aangekondigd, maar de presentatie van de nieuwe iPhones viel eigenlijk erg tegen. In tegenstelling tot de nieuwe Apple Watch komen de opvolgers van de iPhone X met weinig vernieuwingen. Dat terwijl de prijs wel weer opnieuw omhoog is gegaan.Apple heeft drie verschillende iPhones aangekondigd, die in prijs variëren van 849 euro tot maar liefst 1.659 euro. Alle drie de toestellen lijken sprekend op de iPhone X.

De iPhone XR is een goedkopere variant op de iPhone X, die onder andere beschikt over een LCD-scherm inplaats van een OLED-scherm. Ook heeft de iPhone XR slechts een enkele camera aan de achterzijde en is 3D-touch niet aanwezig. Voor de variant met 64GB opslagruimte betaal je 849 euro.

De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X en ziet er vrijwel hetzelfde uit. Wel krijg je weer een snellere (A12) processor, een iets langere accuduur en de optie om een tweede simkaart (eSIM) te gebruiken, maar daar blijft het ook bijna bij. Het toestel heeft een 5,8-inch scherm en kost 1159 euro voor de 64GB-uitvoering. Wil je 256GB opslagruimte dan betaal je 1.329 euro en wil je 512GB opslagruimte dan betaal je een indrukwekkende 1.559 euro.

Als laatste heeft Apple een 6,5-inch iPhone aangekondigd, genaamd iPhone XS Max. Dit is gelijk de duurste iPhone die Apple ooit heeft uitgebracht. Je moet namelijk 1.259 euro neertellen voor 64GB opslagruimte. Uiteraard komt de iPhone XS Max ook in een 256GB-uitvoering en een 512GB-uitvoering, die maar liefst 1.429 euro en 1.659 euro kosten.

Kopen jullie één van de nieuwe iPhones, of kopen jullie liever een iPhone 7 of iPhone 8 die nu voor minder geld over de toonbank gaan?