Marktanalist Ming-Chi Kuo heeft de verkoop van de nieuwe iPhones goed in de gaten gehouden en hierover meer details gedeeld via MacRumors. Volgens Kuo verkoopt de iPhone XS Max beter dan de iPhone XS.De nieuwe iPhones zijn pas sinds vorige week beschikbaar, maar Ming-Chi Kuo heeft zich al bezig gehouden met de verkoopcijfers van de drie nieuwe smartphones. In het rapport dat op MacRumors is gedeeld staat informatie over de drie iPhones en over de Apple Watch Series 4.

Volgens Ming-Chi Kuo verkoopt de iPhone XS Max ondanks de hogere prijs in de eerst week beter dan de iPhone XS. Er zou wel drie tot vier keer meer vraag zijn naar de iPhone XS Max dan naar de “reguliere” iPhone XS. Dit is een opmerkelijk groot verschil.

Ook de vraag naar kleuren zou verschillen. De vraag naar Gold en Space-Grey ligt hoger dan verwacht, terwijl de kleur Silver juist minder in trek is. De meeste mensen kiezen voor een uitvoering met 256GB opslagruimte, maar er is wel een tekort aan de 512GB-variant. Dit komt doordat alleen Samsung deze opslag-chips kan leveren.

Het is nog onduidelijk hoe populair de iPhone XR is, omdat dit toestel pas vanaf 17 oktober te bestellen is. Kuo verwacht dat veel mensen naar dit toestel zullen upgraden.

Apple Watch Series 4
Volgens Kuo zal de vraag en aanbod van Apple’s nieuwe smartwatch de komende maanden wel een probleem blijven. Quanta, het bedrijf die de Apple Watch Series 4 maakt, kan de levering namelijk niet ophogen. Hierdoor moet Apple wachten totdat de fabrieken weer gereed zijn voor de volgende lading smartwatches.

via [techpulse]